Contact

Zit je met vragen, wil je graag wat meer informatie of vraag je graag een offerte aan?
Vul het contactformulier in en we bekijken samen wat de mogelijkheden zijn.

Adres

Zandstraat 140, 2980 Zoersel

Tel.

0489 01 72 53 

Email

Volg Ons

FAQ

Kan de OFYR-barbecue vlekken
veroorzaken?

Omdat de corrosie nog steeds oppervlakkig is, kunnen de onderdelen in Cortenstaal oranje vlekken veroorzaken op kleding, huid en het oppervlak waarop ze staan. Bij regen, kan er ook roestwater van deze onderdelen aflopen, en permanente vlekken veroorzaken op licht getinte stenen of houten oppervlakken.

Hoelang duurt het voor we kunnen starten met bakken?

De buitentemperatuur speelt een belangrijke rol bij de tijd die nodig is om de kookplaat goed op te warmen. Deze tijd kan variëren tussen 25 en 30 minuten in de lente en zomer. In de herfst en winter varieert dit tussen 45 en 60 minuten. De kookplaat heeft een dikte van 12 mm en vergt dus behoorlijk wat vuur om deze goed op te warmen.

Welke houtsoorten zijn het meest geschikt
om te barbecueën?

Onze voorkeur gaat uit naar beuken- en eikenhout dat dikke houtskool wordt. Essenhout werkt ook goed. U kunt ook gebruik maken van houtskool, maar bij voorkeur in combinatie met brandhout.

Indien u tropisch hardhout gebruikt bij het opwarmen van het OFYR-kooktoestel, is het verplicht om kleine hoeveelheden te gebruiken. De hitte die dit houtsoort bij grotere hoeveelheid veroorzaakt, zorgt voor vervorming en dus beschadiging van de kookplaat.

Wat doen we met de resterende assen in het OFYR-kooktoestel na afloop?

De as kan lange tijd erg heet blijven. Soms zelfs meerdere dagen. Voordat u de as in een gewone vuilnisbak doet, dient u deze eerst in een lege zinkbak te doen en er water overheen te gooien zodat de as helemaal nat is. Gooi de as pas nadien in een gewone vuilnisbak.

Gebruik nooit water om het vuur in het OFYR-kooktoestel te doven!

Wat mag je allemaal klaarmaken op de kookplaat?

Alles wat je op een standaard BBQ kan klaarmaken kan je ook op het OFYR-kooktoestel klaarmaken. Denk bijvoorbeeld aan vlees, vis, groenten… Je kan op het OFYR-kooktoestel ook sausjes warm maken, eitjes bakken, oesters & mosselen klaarmaken enz. De mogelijkheden en recepten zijn oneindig!

Hoe verloopt het leveren en het ophalen van het OFYR-kooktoestel?

Vanaf uw reservatie krijgt u snel een bevestigingsmail met alle nodige informatie. We bekijken samen welke momenten voor u het beste uitkomen. Eens aangekomen voor levering, monteren we samen het toestel en krijgt u alle nodige informatie om zelf aan de slag te kunnen en een memorabele tijd te beleven!